1131 Budapest, Madárász Viktor u. 1/A.

Angyalföldi Könyvelőiroda

A modern könyvelés alapja

Az idő pénz

Az online könyvelés az egyik legjobb döntés lehet a vállalkozó ügyvitelének szervezésében. Ha jól használják, a távkönyvelés lehetőséget teremt arra, hogy a vállalkozás vezetői naprakész információkat nyerjenek ki a könyvelésből

tavkonyveles, távkönyvelés

Mi is az a távkönyvelés?

Általában a kisebb létszámú vállalkozások nem igényelnek helyre bejáró könyvelőt. Ebből az következik, hogy havonta, rosszabb esetben negyedévente egyszer viszik át az anyagokat a külső könyvelőhöz. Természetesen ez azzal jár együtt, hogy hó – vagy negyedév – közben egyáltalán nem naprakész a könyvelésük. Ugyan a könyvelő igyekszik tartani a bevallási határidőket (ha ő is megkapja határidőre a számlákat), de mire egy hónap könyvelése befejeződik, addig már majdnem egy hónap eltelt. Hogyan is lehetne így naprakész információkat kinyerni a könyvelésből? Pedig jó, ha tudjuk, hogy a könyvelésnek csak az egyik fő feladata az, hogy a vállalkozás megfeleljen az állami előírásoknak, a másik feladata az (kellene, hogy legyen), hogy támogassa a cég vezetését a döntéseiben.

Ha egy vállalkozás az elektronikus könyvelést választja, az olyan mérvű hatékonyság-növekedéssel ér fel, mintha egy könyvelő nap mint nap bejárna az irodájukba, és minden nap végére lekönyvelné az aznapi eseményeket. Ezen a módon a gazdálkodási eredmények azonnal rendelkezésre állnak, így viszonylag pontosan lehet előrejelezni az eredményességet. Bizonyos esetekben az ilyen előrejelzések konkrét, kézzel fogható megtakarításokban mutatkoznak meg (például az év végi várható eredmény folyamatos monitorozásával optimalizálni lehet a fizetendő társasági adót, ami nem egy kis tétel).

Egy másik eset lehet a hitelfelvétel. A bank ilyenkor főkönyvi kivonatot kér, ám ennek aktuálisnak kell lennie. Ha éppen akkor ilyen nem lekérhető, és várni kell rá néhány hetet, akkor a pénzáram késedelmet szenved.

konyvelni

Mi szükséges a távkönyveléshez?

  • Számítógép
  • Szkenner – Több oldal automatikus beolvasására alkalmas a legkényelmesebb, de akár egy Digitális fényképezőgép is megfelel
  • Internetes kapcsolat – Havi néhány bizonylat esetén mobilinternet kapcsolat is elegendő
  • Számítógép ismeret – Ha már használt számítógépet, fél óra alatt minden szükséges dolgot megtanítunk. Amennyiben nem gyakorlott számítógép használó, maximum 2 órára van szüksége , hogy mindent begyakoroljon. A betanításra partnerünkön keresztül van lehetőség!

Szolgáltatásaink

Cégalapítás

Ügyvédi, Jogi szolgáltatás

Könyvelés

Könyvvizsgálat

Tanácsadás, cégátvilágítás

Parkolás

Fizetős parkolás:

08:00-18:00

A parkolóóra száma:

0134

Ne felejtse el!

Rólunk

ÁSZF

Kollégáink

2020. Budapest, Angyalföldi Könyvelőiroda Kft.

Powered by PRO-IP Informatika

Bezár